divendres, 1 de gener de 2016

O KLEENEX D'ESPANYA O CLAU DE CATALUNYA...

Aquest cap de setmana, la CUP corre el risc de ser un kleenex usat. Vull dir que, en funció del que acabi de decidir es convertirà en un actor prescindible, o, per contra en un actor encara més protagonista i decisiu. M'explico.

Si la CUP vota contra Mas, ja haurà complert la seva funció per a la qual se l'ha teledirigit les darreres setmanes. A partir del següent minut que voti pel No, el seu paper serà marginal, perquè ja haurà fet la feina d'intentar enfonsar el procés cap a la Independència. I dic intentar, perquè sé del cert que no ho aconseguirà. Però els espanyols ja no li faran ni punyetero cas, perquè ja haurà fet el fet. La llençaran com un kleenx usat. O un condó. La CUP haurà tornat a votar igual que els partits espanyols, com ja ha fet en dues ocasions anteriors, i als ulls del món, no hi haurà cap diferència. No hi ha un "No crític". Hi ha un "No" a seques, un "No" idèntic al del PP, al del PSOE, al dels C's, al dels Qwerty. Hi ha un "No" espanyol. I cap més "No".
Si són tan mildones que es pensen que elles soles poden capgirar i liderar el país, és que s'han begut l'enteniment. No podeu, soles, fer-ho. I ho sabeu.

Per altra banda, somniartruites de formar un Front Popular d'Esquerres pels quals alguns sospiren, passarà com al País Basc, on Bildu ha desaparegut en benefici dels Odiemos, i l'esquerra espanyola passarà per la pedra qualsevol veleïtat independentista. Us convertiran en unes tontes útils, que a més a més fracassarà de forma lamentable a Espanya, però aconseguirà per enèsima vegada fer de Catalunya un ariet ideològic, que farà de cornuda i pagarà el beure, de nou. És tan elemental, que fins i tot fa mandra escriure-ho. Com pot haver gent, més o menys formada, que caigui en aquest parany? És un misteri inexplicable.

Per contra
Contràriament, si la CUP acabeu votant a favor de la investidura, no només us convertireu en un actor preeminent del procés, sinó que fins i tot estareu en situació de condicionar l'establiment de la nova República, atès que el bloc dirigent tindrà una composició ideològica fortament decantada cap a l'esquerra. És que és tan lògic, que fa feredat que algú no ho vegi.
I no us preocupeu pels qwerty. Penseu que la seva força ha estat, és i serà sempre, la que li proporcioneu amb els vostres dubtes. Els qwerty són voltors que s'alimenten de la carronya. Però si veuen que es quedaran penjats, són prou espavilats per apuntar-se al carro dels vencedors. I si veuen un bloc polític compacte -que no vol dir homogeni- que arrassa, no tindran cap dubte en formar-ne part i a sobre, com sempre, donant lliçons.

En definitiva, l'elecció està entre continuar a aspirar a tot, o a fer la fi del cagaelàstics. Si opteu per ajudar a Espanya la vostra estrella s'acabarà aquest cap de setmana o a tot estirar el 10 de gener. Després d'aquestes dates ja no sereu res. Un zero, això sí, molt a l'esquerra.
Si opteu per reforçar el bloc independentista, no només reforçareu la moral de milions de catalans que han passat uns dies fatals, sinó que us convertireu en un actor principal, potser no el prota, que dirien, però sí que tindreu la clau en molts aspectes... 

Vosaltres decidiu: o kleenex d'Espanya o clau de Catalunya. 

3 comentaris:

 1. TOT AQUEST MERDER DELS "CUPAIRES",TE TOT EL REGUST D'UNA AFFER PERSONAL,QUATRE RESENTITS DE REBRE QUATRE "NATAS",EN UNA "MANI",ARRIBARAN FINS A DESTRUIR EL "PROCES"?...

  ResponElimina
 2. Esto es Potemos, esos tan queridos por la cuPP.

  Ni el PSOE estuvo presente en la comitiva

  Sin embargo, según Canal Sur, la franquicia de POTEMOS sí que lo estuvo, alineándose con lo más reaccionario de Granada, codo con codo junto al PP y resto de fieras ( grupos de extrema derecha como Democracia Nacional han hecho un llamamiento a resaltar los valores nacionales del evento). Será que como en ese grupo "caben todos", pues hasta los fascistas aprovechan. Después se molestan cuando los criticamos.

  Granada celebra este sábado 2 de enero la Toma de la ciudad en 1492 por parte de los Reyex Católicos, un año más entre las críticas de distintas asociaciones pro-derecho humanos y otros sectores sociales que consideran esta celebración una fiesta "xenófoba" y "anacrónica" que "rompe la convivencia democrática entre pueblos".

  La corporación municipal bajo mazas, autoridades y representantes de los distintos colectivos de la ciudad visitarán así la Capilla Real, hasta concluir el recorrido en el Balcón de la Casa Consistorial.

  La comitiva oficial sale hacia el Ayuntamiento, desde cuyo balcón Olivares tremolará de nuevo el pendón para saludar a los congregados con el ritual de 'Granada qué'. Concretamente, el concejal grita tres veces el nombre de la ciudad, respondiendo los presentes un "¡Qué!" al unísono. Se termina el acto con la frase

  "Por los ínclitos Reyes Católicos, don Fernando V de Aragón y doña Isabel I de Castilla. ¡Viva España!, ¡viva el Rey!, ¡viva Andalucía! y ¡viva Granada!",

  seguido del himno de España.

  ¿Saben los muchachos podemistas de Granada que con los Reyes Católicos la unión no fue política sino dinástica y que Navarra no fue conquistada hasta 1512? Hacemos esta observación al hilo de las manifestaciones que hacen para justificar el refocilarse con los franquistas.

  ResponElimina
 3. Se consumó la traición

  Los catalanes ya tenemos nuestro Tamayazo

  Que lamentable todo, de nausea

  ResponElimina