diumenge, 29 de maig del 2016

LA BARCELONA DE GOMORRA I EL PIU

Ahir vaig veure el 6è episodi de la sèrie Gomorra, que, com és ben sabut, tracta de la camorra napolitana, basada en el treball investigador de Roberto Saviano. L'episodi en qüestió, però, té la particularitat que es troba ambientat quasi en la seva totalitat en la ciutat de Barcelona. Una Barcelona que apareix rendida a les diferents màfies, italianes, russes, i on els polítics locals, semblen ser més fàcilment corruptibles que un crio davant d'un xupa-xups.

Hi ha, però, un moment sublim, que és quan el protagonista fa aturar el xofer i comença a anotar els noms que apareixen en els cartells electorals del carrer, atès que coincideix, que hi ha eleccions regionals a Catalunya. 

Però el més extraordinari és que en un dels cartells, apareix la foto d'una candidata veterana, anomenada Eulàlia Cases i Santos, la qual, i això és el punt culminant, pertany a un partit polític que porta per nom PIU

I què cony és el PIU? Vés a saber, podem fer suposicions, però la veritat és que els guionistes de la sèrie no s'hi han trencat gaire el cap. O és un missatge subliminal respecte una determinada força política? O és que pensaven amb en Duran i Lleida? O amb el capo di tutti capi?

No ho sé, però veure la imatge que es té de Barcelona des de l'altra banda de la línia de l'horitzó sempre és interessant, encara que no t'acabi d'agradar del tot.
Per cert, el capítol sencer es pot veure pel you tube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada