diumenge, 20 d’agost del 2017

REFLEXIONS (1): EL MINISTRE I L'EX-MINISTRE

Els atacs terroristes de dijous i divendres van colpejar durament Barcelona, Cambrils, però també Ripoll, Alcanar, a tota Catalunya, de fet. I, per la nacionalitat de les víctimes, a molts estats, i pel seu impacte mediàtic a tot el món. 

Passaran dies fins que ens refem. Però hem de mantenir la calma i actuar de forma racional. I això vol dir, fer-nos preguntes. 

El ministre

Per això, quan ahir el ministre espanyol va donar per desarticulat l'escamot terrorista, una servidora es va quedar amb cara de pasta de boniato. 

Però què cony diu, aquest home? I la immediata reflexió que em va assaltar: no serà que el govern espanyol vol tancar ràpidament la investigació sobre els atemptats? Com s'explica que tot un ministre d'interior, quan encara hi ha sospitosos per detenir, quan hi ha moltes preguntes per contestar, declari públicament això?


L'ex-ministre

No debades, ja tenia la mosca al nas arran d'unes declaracions anteriors als atacs, fetes per un ex-ministre. Quan vaig veure les imatges per la televisió, vaig recordar-les de forma immediata. 

La primera les va pronunciar el setembre de l'any passat, i van aixecar, tots ho recordareu, un escàndol considerable: "De una crisis se sale, un ataque terrorista se supera, pero la disolución de España es absolutament irreversible", va dir el poca-solta a Donosti, uns dies abans de la celebració de l'11 de setembre. Clar i espanyol. Aquest individu, doncs, deixava oberta la porta a un possible atac terrorista. En sabia res, ja llavors? 

La segona declaració és molt més recent. La va pronunciar el passat 10 de juliol, l'ex-ministre. Llavors va assegurar literalment, que a partir de mitjans d'agost, a Catalunya, "passaran coses". Clavat, tu!

Òbviament, no va ser més explícit...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada