dilluns, 31 de març del 2014

UN AGOST SENSE VACANCES*

Aquest agost està prohibit fer vacances. Vaja que ningú amb un mínim de seny pensa que els espanyols no aprofitaran l’oportunitat de colar-nos un gol, o si més no d’intentar-ho. Ja és una tradició política ben arrelada, això d’aprofitar aquest mes que jo, particularment, odio amb totes les meves forces. I l’aprofiten per pujar impostos, de cessar, per nomenar, per fer les mil i unes barrabassades. Tret que enguany tenen un problema. I dels grossos.
Clar que ben mirat, abans de l’agost hi ha la setmana santa aquesta, uns dies que a mi, i això ja ho he escrit en anteriors ocasions, que tampoc mai m’han agradat. Ara que ha traspassat en Suàrez, recordo que va ser en plena setmana santa catòlica que va legalizar el Partit Comunista espanyol, el 1977. I és que aquests dies, els de la setmana aquesta i els de l’agost, sempre són proclius a agafar la gent desprevinguda. Com si l’estat fes vacances…

Però encara hi ha més. Penso que resultaria problemàtic que ara a les portes d’unes eleccions europees, els espanyols es decidissin a intentar donar el pas per tallar de socarel tot el procés per la Independència. Clar que han aconseguit que no hi hagi llista unitària, i això és un gran què. Si s;hagués imposat el patriotisme de país, i no el de partit, a hores d’ara els espanyols encara estarien més enfurismats i, sobretot, més acollonits, perquè els cauria un xàfec ben gros. Saben que en el front internacional els hem apallissat dia sí i dia també, i ja estan més que escaldats.
En conseqüència, considero poc probable que abans de les eleccions moguin peces importants. Ja han mogut els seus peons: el sindicat aquest de Manos Limpias que fa la feina bruta. I naturalment , aquesr monument a la infàmia que respon al nom de Tribunal Constitucional, que acaba de fer el que era previsible i ha declarat inconstitucional la Declaració de Sobirania del 23 de gener del 2013. Cap novetat. Ni tan sols cal comentar-ho. Ja s’ho faran.
Llavors si gosen fer res, el més probable és que ho facin o bé passades les eleccions esuropees , de forma immediata, o bé, com deia més amunt, el mes d’agost. Repeteixo, prohibit fer vacances, doncs.
Clar que també hi ha una altra eventualitat, que darrerament també sona. Que intentin provocar algun tipus de conflicte l’11 de setembre d’enguany. No és cap casualitat que hagin centrat ara els atacs en l’Assemblea Nacional Catalana, que ha estat la responsable de les dues darreres i exitoses Diades. Pensen que posant-la en dificultats, impediran que la del 2014, sigui també un èxit esclatant a nivell mundial.
En definitiva que se’ns presenta unes setmanes i uns mesos on hem d’estar plenament concentrats i actius, sense permetre’ns cap relax. L’objectiu, naturalment, és la consulta del 9 de Novembre, i hi hem d’arribar amb totes les forces i les piles ben carregades, per assolir un nou i definitiu èxit,. Una victòria incontestable, que la tenim a l’abast, de debò. N’estic més que convençut.

* (NOTA: Post penjat al DGS, 26.03.2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada