dilluns, 9 de juny del 2014

JA M'HO IMAGINO!

Com a molts catalans i catalanes no m'ha agradat gens la decisió del President Mas d'escurçar el seu viatge als Estats Units per assistir a l'akelarre borbònic a Madrid, Espanya. Penso que posats a ofendre, és molt pitjor ofendre als Estats Units que a Espanya, no? És un senyal que encara no tenim clara l'ordre de prioritats, i qualsevol ens dirà que en aquest  ordre, Estats Units sempre va per damunt d'Espanya, però que molt eh?

Com a associat a CDC, en tant que membre d'RCAT, és, em sembla, el primer gripau que m'empasso. Ja ens va dir en Joan Carretero, en la darrera Assemblea Nacional, que ens hauríem d'empassar-nos molts, atenent la pròpia idiosincràsia dels convergents (bé això últim ho afegeixo jo, a tall explicatiu). Per sort, no ens vam empassar el gripau Sedó, en les europees, però va ser per què en Ramon Tremosa es va plantar, que si no...

Això no obstant, no sé si per un exercici d'autoconvenciment, he arribat a les següents conclusions.

Una. L'assistència de Mas a l'akelarre, posa en perill o amenaça d'alguna manera la celebració de la consulta? És a dir, pot influir en fer descarrilar el procés cap a la Independència? Penso, sincerament, que no. No té res a veure una cosa amb l'altra, de manera que encara que no m'agradi, la decisió de Mas, més enllà de fer un lleig als Estats Units, que ja és prou greu, no és cap desviació respecte els compromisos que té contrets amb el poble català. Fins i tot pot ser vist com un gest de bona voluntat. Matiso, serà vist com un gest de bona voluntat a nivell internacional, a nivell espanyol, mai serà suficient i sempre li retreuran qualsevol imbecil.litat, com quan Messi va escopir mentre sonava l'himne espanyol.
Dues. Posats a fer el paripé, penso que en Mas pot utilitzar per als seus interessos l'akelarre. M'explico. Atès que hi haurà un munt de polítics internacionals, ni que sigui per endrapar jabugo, Mas hauria de relacionar-se amb alguns d'ells, per tal de fer-los cinc cèntims, o quatre euros, del procés cap a la Independència. No seria genial aprofitar la invitació espanyola a Madrid, per fer proselitisme entre els mandataris internacionals sobre la consulta? Ja veig el portaveu Homs, en la immediata roda de premsa setmanal, agrair el govern espanyol per l'oportunitat que ha donal al President de Catalunya, per difondre internacionalment el seu missatge que Catalunya vol votar. 
Això sí que seria una feina ben feta. Per altra banda, tampoc m'imagino que els serveis de protocol espanyols estiguin permanentment fent-li un pressing-catch al President Mas, impedint-lo que circuli per la zona de les delegacions internacionals... Però vaja, tot pot arribar a passar.

En definitiva, penso que s'hauria d'aprofitar, ni que sigui com a mal menor, l'oportunitat que els espanyols ens posen en safata, per difondre encara més el procés cap a la consulta. I fer-ho, davant dels seus nassos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada