dissabte, 28 de juny del 2014

UNA ALTRA RAÓ PER LA INDEPENDÈNCIA: NO FER EL RIDÍCUL

Avui es commemora el centenari de l'inici de la Primera Guerra Mundial. Aquesta setmana, ja s'han fet diversos actes recordant els 10 milions de morts que va provocar. Pel capbaix. Un dels actes més solemnes va ser la trobada de diversos caps d'estat i de govern a la ciutat màrtir d'Ypres, a Bèlgica. Va ser un acte emocionant. 
Tanmateix, ni el nen Borbó ni el Rajoy hi eren presents. Pitjor, encara, el demòcrata de tota la vida, Mariano Rajoy, mentre els seus socis europeus retien un homenatge a la pau i la concòrdia entre els pobles d'aquest vell continent, ell, era a la Guinea Equatorial, entrevistant-se amb el dictador Teodoro Obiang Ngema. Increïble, no? 
Sense cap mena de dubte, aquesta és una altra raó per la qual cal votar Independència. Per no fer el ridícul quan tota Europa s'ajunta per recordar els seus morts i conjurar-se perquè no torni cap més guerra, mentre els espanyols, en plan neocolonial, encaixen mans i esquitxen euros de sang a una dictadura africana de les més terribles que existeixen en l'actualitat.

Joan Garcia Pujol, "Garbo", amb uniforme de tinent republicà
Ah, per cert. Ja va sent horar que la Diplomàcia Catalana es deixi de manies i tracti de colar el President Mas en aquests actes internacionals, com el d'Ypres o el de fa unes setmanes a les platges de Normandia. No debades, milers de catalans van caure en els camps de batalla europeus. I per més inri, un català, l'agent Garbo, va tenir un rol clau en el segon esdeveniment esmentat, enganyant els nazis i fent possible l'èxit de l'operació. A veure si ens desespanyolitzem d'una punyetera vegada i ens autocentrem en els nostres interessos com a poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada