dimarts, 12 d’agost del 2014

MÉS SOBRE RENZI

L'entrevista  a Renzi en el FT, esmentada en el post anterior, no té desperdici. Conté algunes altres perles, que penso que són dignes de menció:
a. Determinació: 

I intend to hand this country over to who comes after me in good order. Time will show whether this is arrogance or courage. On my part, I’m not going to budge one inch and I will go ahead.” 

Gran frase que algun President de la Generalitat hauria de fer seva. Literalment diu que per la seva banda no es pensa moure ni un centímetre i que anirà endavant (en el seu programa). Cony així és com es parla! Demostrant una determinació, una confiança en un mateix, i en el seu propi projecte polític, que en el nostre cas és el de la consulta i el vot a favor de la Independència. Només si mostrem aquesta determinació podem guanyar. Ha de ser una determinació total i sense fissures. I si hi ha algú o alguna que dubta, al carrer.

b. Crítica als qui el volen influir (lobbistes): 

I’m alone with the 40 per cent of the Italians who voted for me, with the 11m Italians who voted for my party, and only with these and with my team, will this country change.” 

Hi ha algun President de la Generalitat que es passa el dia preocupat pels qui no votaran mai ni a ell ni a la Independència... Més clar, l'aigua.
A veure si ho entenem. El President de la Generalitat compta amb el suport del 70% dels catalans pel cap baix per fer la consulta. No el 40%!!! I encara vol que siguin més!!! És impossible aconseguir-ho, no es pot pretendre la unanimitat a la búlgara en un sistema democràtic. Però el que no es pot fer és neguitejar al 70% per acontentar al 30% de díscols, i a vegades sembla que hi ha més preocupació per aquests que per aquells. I això no es pot acceptar, perquè no és democràtic.

Ja sé que tot això que dic és molt elemental, però a vegades sembla que costa entendre en què consisteix la democràcia catalana. I és molt senzill: consisteix en què el poble català decideixi mitjançant el joc de majories i minories el seu futur. I no pot tornar a passar que la minoria s'imposi a la majoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada