dissabte, 16 de maig del 2015

PKP NOU LÍDER DEL PQ

Pierre-Karl Péladeu, ha obtingut el 57,6% dels vots
Com totes les enquestes anunciaven, Pierre-Karl Péladeau ha obtingut una rotunda victòria en la cursa pel lideratge (chefferie) del Partit Quebequès. Amb una participació del 72,9% dels seus militants, és a dir, d'uns 52.000, PKP ha aconseguit el 57,6%, molt lluny, doncs dels altres dos candidats que han arribat fins al final de la cursa. La jove promesa, Alexandre Cloutier, ha  estat votat pel 29,21%, mentre que Martine Cloutier, s'ha hagut de conformar amb només el 13.21%. En haver superat el 50%, PKP no ha hagut d'esperar a fer una segona volta.

En el seu discurs de victòria, PKP ha posat l'èmfasi en els valors que, probablement han estat claus per obtenir el triomf, i que sempre ha intentat associar a la seva carrera política: Treball, Perseverança, Coratge i Victòria, paraules que han estat rebudes amb forts aplaudiments.

També s'ha adreçat en anglès, a tots els compatriotes del Canadà anglès i també dels Estats Units, per assegurar que la seva victòria no anava en contra de ningú, sinó a favor del Quebec.


A l'inici del discurs, PKP ha recordat que el 20 de maig de 1980, a l'edat de 18 anys, ell va votar SÍ en el primer referèndum d'autodeterminació, i que trenta-cinc anys després el seu compromís continuava ferm i ple de ganes d'assolir la independència.

També ha tingut un record especial per Réné Lévesque, el pare fundador del PQ, així com a la resta dels anteriors líders del Partit.

Sembla clar, doncs, que el Partit Quebequès compta amb un element que li mancava en els darrers anys, un lideratge fort. Ara caldrà veure com gestiona aquest mandat en els propers mesos i si és capaç de redreçar el partit i fer que els quebequesos i quebequeses hi tornin a confiar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada