dissabte, 16 de maig del 2015

"SI COLAU GUANYA LES ELECCIONS, EL PROCÉS QUEDARÀ ATURAT"*

"Alfred Bosch i només ell va decidir que no es repetís la coalició amb Rcat i Democràcia catalana que existeix a l'Ajuntament", diu l'alcaldable de la coalició Reagrupament-Solidaritat

Entrevista a Ignasi Planas, cap de llista de Millor Barcelona

Alèxia Ferret (El Singular Digital)

Millor Barcelona, la coalició entre Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència, es presenta a les eleccions del 24 de maig a Barcelona, amb la intenció de “treure tota la potencialitat a la capital de Catalunya”. L’advocat i president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, és el cap de llista. Planas, que va començar la seva carrera política a CDC, on va ser conseller nacional, des de fa temps milita a Reagrupament. Ara, amb aquesta coalició, vol posar Barcelona al capdavant del procés sobiranista.

Què volen vostès a Barcelona?
Que tota la potencialitat de la ciutat pugui sortir. És una ciutat limitada per diversos factors, entre els quals es troba un Estat que no ajuda, sinó que vol frenar les capacitats de desenvolupament. Nosaltres volem fixar-nos molt més en tot el que és el coneixement, i no concentrar-nos de forma obsessiva en el món del turisme, que té el recorregut que té, que aporta una riquesa a curt termini de baixa qualitat.
Tenen coincidències sobre el turisme amb el partit d’Ada Colau?
Jo crec que no, perquè hem intentat ser molt realistes. Moltes vegades als independentistes els jutgen de somiadors o utòpics. Però creiem que la realitat és molt tossuda, i com que estem convençuts que Catalunya camina cap a la independència, les polítiques han de ser molt comprensibles pel ciutadà. És molt criticable el turisme, però la resposta han de ser mesures factibles.

Si Ada Colau guanya a Barcelona, es pot aturar el procés sobiranista?
La victòria d’Ada Colau representaria posar Barcelona com a contrapunt i fre de l’avançament del procés sobiranista. La força de l’Ajuntament sempre serà subsidiària del Parlament i de la Generalitat, però aporta un valor afegit molt superior al que tindríem si realment aquest interès pel procés quedés aturat. I passaria així si Colau es converteix en la nova alcaldessa, perquè hauria de comptar amb suports del PSC i de Ciutadans.

Si no obtenen representació, no es perdran vots sobiranistes amb vostès?
Si votem Unió, és probable que s’estiguin perdent vots sobiranistes. Si votem un partit que acaba pactant amb Ada Colau, tots els vots sobiranistes s’hauran perdut. Amb Millor Barcelona no permetrem que Unió camini cap al PP, ni que ERC camini cap a Ada Colau. Entenem que, si hi ha una opció forta de retenir Barcelona en l’àmbit del sobiranisme, és que nosaltres marquem aquests condicionants. El vot és útil segons la feina que ha de fer. 

Reagrupament mentrestant dóna suport al president Mas…
Sí. Mentre no canviï de manera de pensar, i el que diu que farà ho vagi fent. De moment creiem que mereix la nostra confiança.

Van intentar anar en la candidatura de Xavier Trias o d'Alfred Bosch?
Sí, i les converses no van fructificar de manera satisfactòria. Nosaltres provenim d’Unitat per Barcelona, un pacte que es va fer a les anteriors eleccions municipals entre Reagrupament, ERC i Democràcia Catalana, que ha funcionat perfectament. Representava la primera prova d’unitat entre forces sobiranistes que s’havia donat en molts anys, i que es va repetir per fer diputat Alfred Bosch al Congrés. Però ara ell, només ell, va decidir que no es repetís.

I per quin motiu Alfred Bosch no va voler repetir l'acord?
Va donar excuses. Que havia passat per unes primàries molt dificultoses i havia de tenir contents els diferents corrents del partit posant gent determinada a les llistes. Cosa que s’ha vist que és mentida. Perquè el que ha fet és una neteja de tot l’equip de Jordi Portabella a la llista i s’ha preocupat d’ubicar-hi ex del PSC i federalistes, s'ha concentrat en l’eix esquerre i no en l’eix nacionalista. Ja ho hem vist quan ERC ha rebutjat la llista unitària amb el president Mas, cosa que és una sincera manca de voluntat d’unitat de l’independentisme i una preocupació enorme per mantenir Esquerra com un partit predominant.

Però després de les eleccions europees, Bosch anava primer a les enquestes…
Sí, i ara només té per sota la CUP. Crec que l’electorat ha vist que ERC no està per la unitat de l’independentisme, sinó tot al contrari, i els electors li estan fent pagar aquesta mala actitud.

Quin paper ha de jugar Barcelona en el procés sobiranista?
Barcelona té una imatge internacional superior a la de Catalunya. Per tant, el fet que la ciutat, a través del seu alcalde, es posi al capdavant de la reivindicació i de la presència pública i internacional del procés és fonamental. Barcelona ha de remar en la mateixa direcció que el Govern i el Parlament de Catalunya.
Creu que obtindran representació?
Sí. Cada un dels vots que rebi Millor Barcelona tindran la seva continuïtat durant els pròxims quatre anys. No he tingut cap càrrec polític, sempre m’he mogut en el món privat. Veig molt important el fet que hi hagi persones anònimes que dipositin la nostra confiança en nosaltres i en la meva persona. Per tant, sigui quin sigui el nombre de persones que confiïn en nosaltres, em sentiré obligat a mantenir el nostre projecte fins al maig del 2019.

Quants regidors espera treure?
Sabem que hem d’arribar als 30.000 vots per entrar a l'Ajuntament. En qualsevol cas a partir del primer regidor ja serà un èxit, I a partir del primer vot, també.

*(Font)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada