dijous, 29 de maig del 2014

EL PERIÓDICO VOL SANG, COM EL CNI

Diguem-ho delicadament. Aquest titular de la portada del Periódico de Catalunya, és pur i dur, un cóctel molotov mediàtic, que pot arribar a provocar vessament de sang. Vaja, que com l'ABC dels anys trenta, un diari que encara vessa sang quan l'obres.

L'odi i la ràbia del Periódico respecte la situació política, sobretot després dels resultats del diumenge és tan gran, que ja no pot ni dissimular. La mateixa ràbia i odi que traspuen tots i cadascun dels espanyols que veuen com Catalunya se'ls escapa de les mans. 

I van, a per totes, ara. FIns arribar a la violència. Diguem-ho clara: Aquesta portada incita a la violència. És evident que la terminologia és militar. Tanmateix és errònia, perquè mal que els pesi al CNI-El Periódico, no han pogut servir el cap del senyor Prat en safata. Que és el que realment volien.

Els ferits i les destrosses que estan succeint-se en aquests moments, portaran la marca inesborrable del diari.

No conec el senyor Prat, i no conec ni una mil.lèssima part del que realment passa entre bambalines. Però sí puc arribar a les següents conclusios.

Primera. Prat sabia del cert que ell era una baula feble del possible acord entre CiU i ERC, i, probablement, per no posar-lo en perill s'ha avançat als esdeveniments.

Segona. Sobta la coincidència amb la sentència contra la Màfia espanyola, de la qual en parlarem en un proper post. Em refereixo, és clar, a la condemna contra policies espanyols implicats en la xarxa de prostitució del Saratoga, i de l'altre que no recordo el nom, a Castelldefels.

I tercera. Sobta la coincidència d'aquesta portada amb l'extensió de les protestes en múltiples llocs, per tal de dificultar-ne el seu seguiment, per part dels Mossos, i fet que provoca que el govern espanyol ofereixi Policia Nacional i Guàrdia Civl per a reprimir-les...quan la competència de Seguretat Ciutadana és dels Mossos..

Sobta. Però aquesta crida a echarse al monte, aquesta portada que es mostra assedegada de sang, que demostra que els adversaris de la Independència estan disposats, sense més, a saltar-se totes les línies vermelles de la prudència política, algun dia o altre, aquest mitjà la pagarà, moralment, i espero que judicialment i econòmicament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada