diumenge, 31 de gener del 2016

REAGRUPAMENT I EL PROCÉS CAP A LA INDEPENDÈNCIA*

La situació política del nostre país sembla estar, de moment i a grans trets, ben encaminada. Tenim un Parlament amb majoria absoluta independentista i un Govern que mirarà de dirigir el Procés Constituent cap a la independència. Una fita ineludible per a la consecució de la nostra llibertat i del marc de benestar social, espoliats juntament amb els nostres recursos econòmics per l'Estat Espanyol amb l'ajuda dels partits unionistes de casa nostra i d'aquells altres que, sota l'aparença del progressisme, encara amb mentalitat autonomista i partidista, miren de posar pals a les rodes del nostre camí cap a la plena sobirania.
No obstant això, també entre els partits independentistes que configurem aquesta majoria en el nostre Parlament apareixen diferències en la interpretació del full de ruta. El que per uns és una Declaració d'Independència ha passat a denominar-se i entendre's per d'altres com a Declaració d'Intencions. Òbviament els significats d'ambdues expressions són netament diferents en quant a la voluntat i la fermesa del tempo polític i desconcerten la nostra ciutadania, que veu com creix la incertesa i s'allarguen els terminis davant la possibilitat d'innombrables votacions futures. Què tindrem al final dels 18 mesos de legislatura amb el mandat democràtic sorgit de les urnes el 27S?
Tenim encara molta feina com a país i els Reagrupats hem d'estar sempre a punt en la defensa del nostre propi full de ruta, la DUI, la Declaració Unilateral d'Independència, últimament qüestionada, clau de volta de les nostres aspiracions com a poble.
És aquest el motiu pel qual el nostre President, l'Ignasi Planas, farà una conferència oberta a tota la ciutadania a Reus, a l'auditori de l'antic Hospital del carrer de Sant Joan, sobre com hem d'encarar els propers mesos des de la perspectiva de la situació política actual i com entenem nosaltres que s'haurien de conduir les regnes en el camí de la independència per a avançar en un procés que considerem vital, inevitable i ineludible.
*(NOTA: Article extret del web nacional de Reagrupament Independentista)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada