diumenge, 27 d’agost del 2017

COMUNICAT DE REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA AL POBLE CATALÀ (i al món)

Reunida a Barcelona, Capital de Catalunya, a data 26 d'agost del 2017, la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, encapçalada pel President, Josep Sorts'adreça al Poble Català mitjançant el següent comunicat.

Catalunya, i concretament les poblacions de Barcelona i Cambrils, han estat objecte d'atacs terroristes abjectes que han provocat 15 morts i dotzenes de ferits.

Que enviem als familiars dels assassinats i als ferits la nostra més humana abraçada i condol, la nostra solidaritat i suport.

This solidarity is also extensive to all the foreigners and their families that were killed or injured by the criminals, and to all the 35 countries they belong to. This number shows that Catalonia is a welcoming and peace-loving country, that receives people from around the World.
Felicitem, en aquest sentit, als Mossos d'Esquadra, des del seu màxim comandament fins al darrer agent, per aquesta actuació exemplar que ha estat mundialment reconeguda i ha generat un orgull per a aquesta institució i per a la catalanitat, demostrant la capacitat d’actuar com un Estat.

Que fem extensives aquestes felicitacions als altres cossos i organismes que van intervenir en els moments crítics, com les Policies Locals respectives, els serveis d'emergència, els de protecció civil, els equips mèdics i hospitalaris, etc.

També als centenars de ciutadans anònims, catalans i d'arreu del món que van ajudar in situ als ferits, a aquells que van anar de forma immediata a fer donació de sang, als que d'alguna manera o altra van ajudar i van contribuir a gestionar la crisi produïda pels atemptats.

També al propi President de la Generalitat, al Conseller d'Interior, per liderar el país en uns moments tan durs. També als governs locals de Barcelona, Cambrils i altres municipis que també han vist trasbalsada de forma dramàtica la seva quotidianitat, com els de Ripoll i Alcanar.

Que, si bé tenim molt clar que els responsables directes, els assassins ja estan o morts o empresonats, el coneixement posterior de com es van desenvolupar els atacs, assenyala clarament que l'Estat espanyol, a través dels seus responsables polítics, dels serveis d'intel·ligència, policials i judicials van tenir un paper clau en permetre que es donessin les condicions per a la realització d'aquests atacs assassins i covards, privant els Mossos de la informació que tenien al seu abast.
També blasmem el paper d'una gran part dels mitjans de comunicació espanyols i, encara més greu, d’alguns de catalans que, sense cap mostra de sensibilitat i d'humanisme, s'han llançat a una ofensiva fastigosa i miserable per embrutar el paper del Mossos d'Esquadra.

Rebutgem també el comportament indigne del Cardenal Omella, que lluny de ser un exemple de pau i reconciliació va protagonitzar un episodi lamentable de sectarisme polític, sense cap engruna de sensibilitat humana i en total contradicció amb els plantejaments principals de la doctrina cristiana, que molts catalans i catalanes segueixen.

Que considerem denigrant el comportament de l'actual cap de l'estat i la seva consort, fent un ús propagandístic, en benefici propi, dels infants ferits en l'atemptat.
És per tot plegat que exigim que, de la forma més immediata possible, així que es donin les condicions polítiques i legals, s'obri una investigació per depurar responsabilitats legals i imposar les indemnitzacions corresponents a aquells que, per acció o per omissió, van fer possible aquests terribles esdeveniments.

We ask for an International Inquiry Commission in order to bring before the International Justice any responsibility committed for a State, particularly the Kingdom of Spain.

Finalment, cridem a tots els catalans i catalanes a participar massivament i amb estelades amb crespons negres a la manifestació que començarà d’aquí a unes hores a Barcelona, amb el lema “No tinc por”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada