dimarts, 7 d’abril del 2015

UNA CATALUNYA MILLOR*

Com era de preveure, les eleccions municipals s'estan convertint en una trinxera de cara a les eleccions plebiscitàries del 27S, que ja són, com aquell qui diu, a la cantonada. La política local és molt més important del que sovint es pensa. Fins i tot en el context actual on sembla que el realment rellevant són els conflictes globals. Doncs bé, la dicotomia entre allò local i allò global és falsa. En un món interdependent no hi ha compartiments estancs.
Ignasi Planas
Fixem-nos, per exemple, com en els darrers anys, els lectors de diaris The Guardian, el New York Times, o l'audiència d'AlJazzera o de Bloomberg TV, han pogut llegir o veure articles o cròniques sobre aquells municipis catalans que han destacat en el procés sobiranista. Des d'Arenys de Munt a Vic, per posar, només dos exemples. I en podríem trobar molts altres. Això demostra que la política local té també un impacte global i, naturalment, també a l'inrevès: veure equips ENG pels carrers de moltes ciutats i pobles de Catalunya, ser entrevistat per un o una periodista estranger a la porta de casa teva, o a la plaça de la vila, o davant de l'Ajuntament de tota la vida, fa que la gent prengui consciència que realment el que estem vivint és important, és rellevant. En una paraula, és global. I això ens dóna força, ens dóna moral, ens omple d'orgull perque constatem que Catalunya i la seva lluita per la Llibertat, per la Independència, interessa al món. I això ens definitiva, ens fa que el compromís de construir una Catalunya millor, una Catalunya lliure, una República Catalana, sigui cada cop més intens en cadascun de nosaltres, i cada cop més extens en el conjunt del país.

Per això, les eleccions locals, en general, són sempre importants. I en concret, aquestes properes eleccions locals, ho són de forma majúscula. Són estratègiques perquè dibuixaran el panorama polític previ a les eleccions plebiscitàries que han de marcar el nostre país de forma immediata.
A ningú no se li escapa, en aquest sentit, que per refermar la victòria independentista del 27S, per fer-la tan incontestable com sigui possible, és necessari que els governs locals estiguin en mans dels partits independentistes. Uns partits que han de col.laborar entre ells per allunyar qualsevol risc de boicot dels partits de l'odi a Catalunya. Per això s'ha de fer el possible i l'impossible, perquè ningú estigui temptat de construir nous tripartits espanyolistes o bé de pactar amb el PP. Una Catalunya governada localment pels partits catalans, sense dependències espanyoles, ni pactes corruptes, és la millor garantia per assegurar un èxit esclatant del 27S. Ens hi juguem molt. De fet, tot.

A Barcelona, per exemple, la garantia que no hi haurà tripartits espanyolistes, per una banda -que per cert, ja es comencen a insinuar-, i de l'altra que el PP no podrà condicionar la polítca local, és la candidatura unitària Millor Barcelona (MBCN), sorgida arran de l'acord entre les organitzacions territorials, barcelonines, doncs, de Reagrupament Independentista (Rcat) i de Solidaritat Catalana per la Independència (SCI), i encapçalada per l'advocat Ignasi Planas. Barcelona ha de continuar estant al capdavant del procés per la Independència, fet que, cal remarcar-ho, donarà enormes possibilitats de desenvolupament i cohesió social a milers de persones que sota l'espoli espanyol ho estem passant magre. Una Barcelona capital d'estat tindrà encara més oportunitats per esdevenir un referent global. Enfront el provincianisme al que ens vol condemnar l'espanyolisme, la garantia de benestar, prosperitat i creixement, és una Barcelona capital d'una Catalunya Lliure.

*(NOTA: Post penjat a l'e-notícies el 25.03.2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada