divendres, 10 de juliol del 2015

AIXÒ ÉS EL QUE VOLEN ELS ESPANYOLS


Ja ho va dir molt clarament Aznar, i redéu si ho està aconseguint! El frontpopulisme que només vol que ideologitzar Catalunya (Catalunya serà d'esquerres o no serà) és la falca per dividir els catalans. Les nacions, no són ni de dretes ni d'esquerres. Les nacions són un escenari, però si no hi ha escenari, no hi ha ni dretes ni esquerres que valguin, com a mínim catalanes. Hi ha això sí, esquerres i dretes espanyoles, punt.
Fragmentar Catalunya, és l'objectiu dels espanyols. I sempre han utilitzat la mateixa tàctica. Quan el moviment catalanista ha crescut, sempre s'han tret de la màniga un contramoviment ideològicament molt radicalitzat per neutralitzar-lo.

Primer va ser la FAI, després el PSUC, més endavant el PSOE, i ara amb els Odiemos. Naturalment, un cop neutralitzat, l'estat espanyol matxaca els suposats revolucionaris esquerranosos amb tots els instruments al seu abast.

Però això no és tot. Si ho han fet en repetides ocasions és perquè els surt bé. I els surt bé perquè l'esquerra catalana acomplexada, sempre acaba picant. I en aquest sentit, el partit esquerrà català per excel.lència, és a dir, Esquerra Republicana de Catalunya, n'és la mostra quintaessencial. Un partit, que en els anys trenta, tenia un poder immens i que se'l va deixar perdre pel complex. Un partit que en els anys noranta apuntava a substituir el pujolisme, però va caure, poc després, en la trampa del tripartidisme.
Un partit, l'actual, que continua amb tots els complexos del món, i en comptes d'exercir un paper de guardià de la independència, prefereix pactar amb els Odiemos de torn, i no amaga el trumfo de reeditar un tercer tripartit, si així ho permeten uns nous resultats electorals. Catalunya abans d'esquerra (espanyola) que independent. Això és així, lamentablement. 

Però sembla que ja ha fet tard. Com ho demostra el pacte de Lleida, impulsat pel President del PSC, els espanyols ja van formant el seu front espanyolista, de manera que ja ERC no els fa servei, prefereixen entendre´s amb els de la seva calanya, de manera que no necessiten tontos útils.
El pacte PSC-C's és l'acte de fundació del front espanyolista que es començarà a construir en les properes setmanes. De manera que ERC ja no interessarà al PSC, perquè ja té el seu soci preferent. Recordo que qui l'ha signat, el pacte, és el president del PSC, no un mindundi. 

Davant d'aquest escenari, penso que és inevitable que el President Artur Mas, també es deixi de complexos i de política soft, i agafi el bou per les banys. I atenent que és ell qui té la possibilitat de condicionar la dinàmica política, jugui fort per aconseguir una llista unitària per la Independència, amb la inclusió, si cal, de persones rellevants de la societat civil. I que si es considera que no és viable, aquesta opció, no convoqui eleccions bé fins que ho sigui, més endavant, bé quan toquin, és a dir, en acabar-se la legislatura. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada