dijous, 9 de març del 2017

PER UNA CATALUNYA SEGURA

Que el procés va endavant ho certifica el fet que cada cop es plantegen temes fins ara ignorats pel mainstream polític català. 

Un d'aquests temes, central, imprescindible, és el tema de la seguretat nacional i la defensa. Val a dir que és un tema al qual li he dedicat diversos posts, i no des d'ara, si no des de fa temps (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18). La meva tesi central és que obviar un exèrcit català, és com obviar els mestres, els jutges, les infermeres, els bombers. Ras i curt, l'exèrcit és imprescindible, i de fet tenir un exèrcit, és un exemple de civilització, sense exèrcits, viuríem en una llei de la selva, diària i matant-nos els uns als altres. Punt. 

Que la Catalunya a punt de ser independent es plantegi d'una vegada i per totes aquest tema, ja és un signe de maduresa. Lògicament, en una societat on aquest tema ha estat tabú, que ignora que tot al llarg del segle XIX els moviments democràtics i republicans es delien per formar part de la Milícia Nacional, i que durant la guerra del 36-39, es va crear una Conselleria de Defensa, que va cridar lleves, etc., no és estrany que apareguin freakies dient ximpleries en contra. Ni cas.

En els propers dies assistirem, en aquest sentit, a tres actes que considero claus. Dos seran impulsats pels dos partits centrals de Catalunya, el PDeCAT i ERC, els que tenen el mandat i el deure de fer la independència. Amb ells tot és possible. Contra ells, res és possible. Qui no entengui això, ha de tornar a Primer de Polítiques... També hi haurà un presentació d'un llibre, que ja he recomanat en aquest modest i humil bloc. Vegem-ho.

11 de març

Aquest proper dissabte, ERC presenta el seu programa de Seguretat i protecció civil a la República Catalana. He de dir que les taules rodones que s'hi contemplen no acaben de satisfer-me, perquè tenen un plantejament exclusivament de seguretat interior, i no entren de ple en el tema de la defensa. Més aviat l'obvien. Hi traspua un acomplexament que tan m'indigna. Però vaja, com a mínim tracten el tema genèric, de la seguretat. Paciència.

13 de març
Aquest dia es presenta públicament el llibre Política de Defensa i Estat Propi, elaborat per diversos autors, alguns dels quals conec i hem col·laborat i compartit punts de vista. És una gran notícia que hagi aparegut. La presentació es farà a la Llibreria Documenta a les 19.30 hores.

20 de març

Finalment, el proper dia 20, a les 18.00 hores, i al Museu Marítim, se celebrarà una jornada Start Cat del PDeCAT, sota el títol La Seguretat i les nostres llibertats en el món actual. Particularment d'interès serà la segona Taula Rodona, amb ponents clarament compromesos amb el reforçament de la seguretat de la nova República. De totes maneres, trobo a faltar més atenció a temes com la ciberseguretat i la intel·ligència. 

En definitiva, el panorama és cada cop molt engrescador. Hem de tenir clar una cosa. Ens ha costat més de 300 anys recuperar la Independència. I tenim l'obligació de preservar-la per sempre més i de col·laborar per fer un món més segur que ho permeti.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada